Primorac: All war veterans that I know what to publish a Register of War Veterans

dragan_primorac_c-novi-list-registar-braniteljaNovi List: Datum objave: 9.4.2010
ZAGREB – Iako je u TV emisiji »Otvoreno« aktualni ministar branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić objavio povjerljive podatke iz registra branitelja – naveo je braniteljski status bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i sporta Dragana Primorca – sam Primorac kaže kako Ivić nije napravio ništa problematično.
Tijekom moje predsjedničke kampanje objavio sam podatke o svom sudjelovanju u Domovinskom ratu; bio sam u prvoj specijalnoj postrojbi za posebne namjene splitske policije, od 14. siječnja do 15. srpnja 1991., gdje sam bio u pričuvnom sastavu, rekao je Primorac i podsjetio kako se u svojoj predsjedničkoj kampanji zalagao za objavu registra branitelja, no tek kada njegova izrada bude potpuno gotova i sam registar provjeren.
Javno sam iznio svoje podatke o sudjelovanju u Domovinskom ratu zato jer sam smatrao da, kad već tražim objavu registra, onda svojim ponašanjem moram pružiti primjer ostalima. Svi branitelji koje znam žele da se taj registar – ponavljam, nakon što podaci u njemu budu kompletirani – javno i objavi, što je i logično jer braniteljski status nije nešto što treba skrivati ili se toga stidjeti, zaključio je Primorac.
Cijeli članak možete pročitati ovdje: Novi List – Primorac: Svi branitelji koje znam žele da se objavi registar

© 2020 Dragan Primorac. All Rights Reserved