Primorac na susretu novih svjetskih lidera

5. travnja 2011. VL
Elita na okupu Putovat će brodom i raspravljati o krizama
Primorac na susretu novih svjetskih lider
Na samit se može samo s pozivnicom. Bivši ju je hrvatski ministar zaradio svojim vlastitim radom, ali i zahvaljujući pomoći američko-izraelskog lobija
Dragan Primorac, bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta, forenzičar te profesor na američkim sveučilištima Penn State i University of New Haven, sudjelovat će u radu Sumit Seriesa – američke organizacije koja okuplja nove svjetske čelnike današnjice iz redova političara, gospodarstvenika i javnog života SAD-a. Ove je godine prvi put u rad Summit Seriesa uključeno i petnaestak osoba nastanjenih izvan američkih granica. Skup će trajati tri dana, a organiziran je na brodu koji će 8. travnja isploviti iz luke u Miamiju.
Stotinjak sastanaka
– U ta tri dana imat ću stotinjak sastanaka, ponajprije s gospodarstvenicima, ali i osobama iz političkog života – rekao nam je prof. dr. Primorac, odbacivši nagađanja da će susrete iskorisititi kako bi se uoči parlamentarnih izbora vratio na hrvatsku političku scenu.
Primorac kaže da mu je ”srce vezano uz znanost, nove tehnologije i izazove u gospodarstvu” pa se nada da će od druženja na brodu hrvatska imati najviše profita upravo u tom smjeru. Tijekom susreta na koji se moglo doći samo s pozivnicom, a da bi je dobio, Primorcu je osim vlastita rada pomogao i američko-izraelski lobi, bivši ministar sigurno će se susresti s vodećim osobama javnog i gospodarskog života SAD-a.
Samit na moru
Jer, na ovogodišnjem ”Samitu na moru”, kako nazivaju ovaj poprilično zatvoren skup sadašnjih i budućih čelnika političkog i poslovnog svijeta SAD-a, uz već ”stalni postav”, koji čine medijski magnat Ted Turner i osnivač Facebooka Sean Parker, oceanom mogućnosti plovit će i utjecajni Britanac Sir Richard Branson, vlasnik i predsjednik Virgin grupe, zatim Shaoi Agassi, osnivač kompanije BPEV ”teške” milijarde dolara pa potpredsjednica Googlea Shona L. Brown, donedavna direktorica UNICEF-a Ann Veneman…
– To će mi biti veliko osobno iskustvo, a u svakom slučaju pokušat ću promicati interese Hrvatske koliko god budem mogao – kaže dr. Primorac.
M.Borovac,B.karakaš/VLM

© 2020 Dragan Primorac. All Rights Reserved