• Hrvoje Maleš i ravnatelj bolnice ”Sv. Katarina” potpisali u Zaboku dr.sc. Mladen Rakić potpisali ugovor o suradnji
  Iza projekta od 40 milijuna kuna, kao glavni investitor stoji Jako Andabak.
  Medicinski i znanstveni dio osmislio je prof.dr.sc. Dragan Primorac
  Nogometaši splitskog Hajduka od sada će se moći liječiti i rehabilitirati u Specijalnoj bolnici za ortopediju, kirurgiju, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ”Sv. Katarina” u Zaboku. Ugovor o suradnji jučer su na Poljudu potpisali Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš i doc. dr. sc. Mladen Rakić, ravnatelj bolnice ”Sv. Katarina”.
  – Od djetinjstva sam hajdukovac, dolazio sam gledati utakmice na Stari plac i onda kada se iz Vrgorca, odakle sam rodom, do Splita putovalo sedam sati. Stoga je i ovaj ugovor o suradnji dviju institucija uz koje sam vezan ispunjenje mog sna – istaknuo je tom prigodom dr. Rakić.
  Maleš je, pak, naglasio kako u situaciji kada Hajduk nema svoju polikliniku i svoju ortopediju, ovim ugovorom igračima osiguravaju medicinsku skrb na visokoj razini, poput one kakvu, primjerice, imaju nogometaši njemačkog Bayerna. Naveo je i kako će, s obzirom da je Hajduk brend, dio troškova medicinskih usluga u ”Sv. Katarini” na sebe preuzeti sponzori.
  Izravna veza s liječnicima
  Potpisivanju ugovora bili su nazočni i mr.sc. Nevenka Kovač, zamjenica ravnatelja bolnice, zatim dr.sc. Igor Borić, vodeći hrvatski radiolog za područja muskulo-skeletnih bolesti, doc. dr. Alan Ivković, ortoped educiran na Harvardu, dr.sc. Damir Hudetz, ortoped, koji je prošao edukaciju na najpoznatijoj europskoj ortopediji u švicarskom Baselu, te mr.sc. Darko Perović, kirurg i jedan od vodećih hrvatskih stučnjaka za liječenje kralježnice.
  Ti su liječnici dobro poznata imena u sportskom svijetu, a dr. Borić je, primjerice, kako je napomenu Maleš, i do sada pregledavao nalaze hajdukovih nogometaša, ali preko posrednika. A od sada će, zadovoljan je predsjednik, igrači imati izravnu vezu s vrhunskim sportskim liječnicima.
  Ugovor s Hajdukom prvi je takve vrste koji je bolnica ”Sv. Katarina” sklopila, a kako je naglasio dr. Borić, u pripremi su i ugovori o suradnji s hrvatskim košarkaškim i atletskim savezom, te hokejaškim klubom Medveščak.
  Inače, specijalna bolnica u Zaboku osnovana je s namjerom da postane europski centar izvrsnosti u kojem će se primjenjivati najnovije tehnologije i metode liječenja. Iza projekta vrijednog 40 milijuna kuna, kao glavni investitor stoji poduzetnik Jako Andabak, javnosti poznat i kao najveći mali dioničar Hajduka. Medicinski i znanstveni dio projekta je, pak, osmislio, koncipirao i u njega uključio najprestižnije izraelsko-američke institucije prof.dr.sc. Dragan Primorac.
  Divna Zenić
  Slobodna Dalmacija, str.31.,8.9.2011.

  Cijeli članak možete pročitati ovdje:
  Hajdukovci će imati istu medicinsku skrb kao igrači Bayerna

 • 0 Comments

  Take a look at some of the responses we've had to this article.

 • Leave a Reply

  Let us know what you thought.

 • Name (required):

  Email (required):

  Website:

  Message:

Reaching the truth with DNA analysis