• Blog

  Posted on July 16th, 2010

  Written by admin

  Tags

  drzavna-matura

  prof. dr. sc. Dragan Primorac

  ministar znanosti, obrazovanja i športa

  Dragi učenici, nastavnici, stručni suradnici, ravnatelji, nastavljamo graditi put kojim zajedno idemo prema prvoj državnoj maturi 2010. godine. Ove se školske godine ona ostvaruje u probnomu obliku, što nas je ponukalo na objavljivanje publikacije s podrobnim objašnjenjima cjelovitoga tijeka polaganja ispita državne mature.

  Sva svojevremeno postavljena pitanja o uvođenju državne mature u odgojno-obrazovni sustav nisu za obrazovnu politi- ku značila kolebanje i novi početak promjena, nego stvaralački doprinos napretku i razvoju sustava koji ne dopušta brzople- tost i površnost.

  Pokazalo se da je posrijedi posve jasna potreba za dogovornim, usklađenim i pomno pripremljenim načinom provođenja državne mature. Zbog toga je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa izravno komuniciralo s neposrednim nositeljima odgojno-obra- zovnoga rada u školama – nastavnicima, stručnim suradnicima, ispitnim koordinatorima i ravnateljima, ali i s onima na koje se državna matura odnosi – učenicima. Ta je suradnja rezultirala izradbom publikacije Ususret državnoj maturi, nakon koje je usli- jedila i obrazovna kampanja koja je provedena u svima četvero- godišnjim srednjim školama diljem Republike Hrvatske, a kojoj su stručnu podršku, zajedno s predstavnicima Ministarstva, pru- žili djelatnici Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obra zovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

  Cijeli članak možete pročitati ovdje: Državna matura

 • 0 Comments

  Take a look at some of the responses we've had to this article.

 • Leave a Reply

  Let us know what you thought.

 • Name (required):

  Email (required):

  Website:

  Message:

Reaching the truth with DNA analysis